Archives

All posts for the month August, 2016

Maandag, 29 augustus, 2016

De opdracht van vanmorgen was: 160′ lopen in DL1 tempo. Gemeten met de Looptijdenapp: 25.550 m, in 2:51, 8,96 km/u. Gemeten met Movesvount: 23.770 m, in 2:51, 8,3 km/u. Dit zijn best grote verschillen. Ik vertrouw de meting van Movescount.

De marathondatum komt steeds dichterbij. Ineens denk ik dat ik niet eens een duurloop van 35 km in de planning heb. Ik vroeg het Tiny, die antwoordde dat ik nog een aantal 3 uurs duurlopen ga doen. In eentje daarvan kan ik gaan tot 32 km. Als ik die duurlopen in de benen heb, moet het gaan lukken.

Vanmorgen liep het lekker. Het weer werkte mee: het was niet meer zo warm. Ik liep naar de Amstel, over de Berlagebrug heen richting Ouderkerk en daarna via de andere kant van de Amstel weer terug. Het marathonparcours zal ook via de Amstel lopen. Alleen liep ik nu tegen de richting van het parcours in. S belde op waar ik was. Ik liep net langs Westeramstel. Hij kwam mij achterop met de fiets. Leuk! Maar ik moest wel al een poosje erg naar de wc. We gingen van de Amstel af een zijweg in. Daar zocht ik een plaatsje om de bosjes in te kunnen. Overal brandnetels! Maar ja, als je moet, dan moet je. S. bleef op de uitkijk staan. Het stikte van de muggen. Nu ja, die muggenbulten konden er ook wel weer bij. Door maar weer, het ging ineens veel soepeler.

S fietste naar huis, ik maakte nog een ommetje om aan mijn afstand te komen. De drie versnellinkjes aan het eind konden er nog best af. Thuis gekomen zag ik dat de hartslagmeter weer idioot hoge scores had gegeven. Rot ding.

De Hoka one one Bondi 4 heb ik nu goed ingelopen. Fijne schoenen.

Cadence: 89. Totaal: 23,77 km.

Vrijdag, 19 augustus 2016 en zaterdag, 20 augustus 2016

En daar is Facebook een prima hulpmiddel voor: Ezra vroeg wie er zin had om met haar te gaan trailen. De heidevelden staan in bloei en zij had een mooie route uitgezet. En omdat Bussum op minder dan 30 km en ook nog eens goed binnendoor te bereiken is, was een afspraak snel gemaakt.

IMG_2251  IMG_2250Nog twee anderen gingen ook mee: Jorien (Roelien) en Adrie.

Ik heb heerlijk relaxed gelopen. Pas de laatste kilometers ging het moeilijk.  Eigenlijk begon dat na de stop bij La Place. Af en toe heb ik een paar stukjes gewandeld. Jorien bleef bij mij lopen. Maar ik kon mij toch steeds een beetje herpakken. Adrie merkte  later op dat ik opletten moest niet te weinig te eten en te drinken. Daar heeft hij misschien een punt: zeker met dit warme weer loopt het water van me af. Meer aanvullen dus. Maar achteraf bekeken denk ik dat ik wel voldoende gegeten en gedronken heb. ‘s Morgens normaal ontbijt: groot glas water, koffie, muesli, banaan en kwark.  Tijdens het lopen drie gels, waarvan een met 250 ml water, tijdens de pauze een grote smoothie, een halve krentenbol, een stukje energie reep en een gedroogde abrikoos. De liter water in de Hydrapak was helemaal opgedronken toen we weer bij de parkeerplaats waren. Ik bedacht later dat de grote koude perzikensmoothie tijdens de koffiepauze  bij LaPlace letterlijk behoorlijk binnenkwam. En ik denk ook dat mijn vermoeidheid kwam door een slechte nachtrust en doordat ik >20 km lopen nog weinig getraind heb. En dan is zo’n trail, waarbij Ezra de ruiterpaden flink in de route had opgenomen, best vermoeiend. De drie anderen zijn ervaren traillopers.

Ezra had zoals gezegd, een prachtige route uitgezet. De heide bloeide uitbundig. We moesten iedere keer weer tegen elkaar zeggen hoe mooi het toch was! IMG_2258En verder was het oergezellig. Er werd op hoofden gestaan Jorien en Adrie), er werd geplankt (wij allen), in het water de benen af  laten koelen (alleen ik niet),

IMG_2262   IMG_2259en verder hebben we veel kilometers gemaakt. De zon scheen, het was warm en pas in de avond is het gaan regenen. Maar toen waren we al lang en breed weer thuis.

Zo’n zelf georganiseerde trail/loop vind ik het allerleukst. Gewoon lopen in een mooie omgeving met een paar leuke mensen die daar ook van houden. Daar kan geen Damtotdam tegenop. Dus bij een volgende social trail hoop ik er weer bij te zijn. De Utrechtse heuvelrugtrail staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje. Moet ik maar eens gaan regelen.

14074387_1801204733458851_1139121481_o  14138956_1801204750125516_229990355_o

Zaterdag, 20 augustus, 2016

Vanmorgen zijn we naar de Langevelderslag gereden. Zeppo moest toch uit. Ik wilde een herstelloopje doen en was benieuwd hoe het zou gaan. Met de Mio meette ik mijn hartslag.  Die was hartstikke laag: gemiddeld 112 en maximaal 138 bij de duinopgang. Verder voelde ik niets van vermoeidheid. Met Zeppo lopen betekent dat je dikwijls moet stoppen. Er is zoveel te ruiken voor hem. Dit was een heerlijk herstelloopje.

IMG_2264   IMG_2265

Totaal: 24,12 km en 4,8 km

 

IMG_2222   Zondag, 15 augustus 2016

Nog een kwartier voordat de trainingsloop begint. Langzaamaan komen de lopers en loopsters het Olympisch Stadion binnen. Er wordt wat ingelopen, wat gerekt en gestretcht. Ik ga bij de pacegroep van 6,30 staan. Er zijn 4 pacers/begeleiders vandaag. Kwart voor tien vertrekken we. De eerste kilometers wordt er iets te snel gelopen. Maar het gaat lekker. De temperatuur is goed. Al snel zijn we bij de eerste stop. Even water drinken en na een paar minuten gaan we weer. Rondje Geitenboerderij nu. Nog steeds gaat het lekker. De voorlopers worden aangesproken door de begeleiders die achteraan lopen. “Ga niet te hard.” Ik loop nogal vooraan. De tweede stop. Het is warm en door de hoge luchtvochtigheid kan het zweet niet verdampen. We worden nat. Velen hebben een knalrood hoofd. De derde ronde alweer, langs de Bosbaan. Het wordt al drukker en drukker. Ik merk dat ik mijn best moet doen om bij te blijven. Het gaat wel, maar ik merk dat het voor mij wat te snel gaat. De laatste stop alweer. ik neem een tweede gel, een stukje banaan en twee bekers water. Nu nemen we dezelfde route als de eerste: weer terug naar de start in het stadion. Hoewel ik mezelf dwing om te blijven lopen en niet te gaan wandelen, laat ik de voorlopers gaan. Ik laat mijn tempo zakken en kom alleen te lopen. Een flink stuk achter mij zijn nog meer lopers en twee begeleiders. Ik wil mezelf niet kapot lopen, het is tenslotte geen wedstrijd. In het stadion gekomen loop ik nog een keer de baan rond om de 25 km rond te maken. Ik ben tevreden dat ik mezelf niet over de kop gelopen heb, maar ik twijfel of ik de 30 km over drie weken wel zo mee wil lopen. Straks eens trainer Tiny vragen.

IMG_2227

Tiny reageert zoals ik al verwachtte. Dit ging net iets te snel voor mij. Volgende keer het trainingsloopje  op eigen houtje een half minuutje trager doen. Dat voelt beter.

Het is zoals het is. Dat geldt voor zoveel dingen in het leven. Niet altijd even prettig, maar wel waar.

Vandaag, maandag, liep ik een herstelloopje van 45′ . Het ging heerlijk, nergens last van. IMG_2225

Totaal 25 km en 6,5 km