Bananen/pindakaaskoekjes 3 oktober 2016
Deze koekjes ga ik meenemen tijdens het lopen van mijn tweede marathon. Ik heb ze vandaag getest bij een lange duurloop. Prima te eten, wordt er niet misselijk van zoals bij gels als ik moe ben, kortom een aanrader!
Ingredienten: 2 bananen, 1 el lijnzaad, 3 el warm water, 30 gr pindakaas, 80 gr havermout, 60 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl kaneel, 15 gr geraspte kokos, 20 gr rozijnen.
1.Meng lijnzaad met warm water en laat het 5 minuten staan. 2.Oven op 200 graden, bakplaat bekleden met bakpapier. 3.Prak bananen. 4.Voeg toe lijnzaad&pindakaas. Roer goed. 5.Voeg toe bloem, havermout, bakpoeder en kaneel. Roer even. 6.Roer kokos en rozijnen er door. 7.Vorm kleine hoopjes op de bakplaat. Ik drukte ze een beetje plat. 8.Bak de koekjes 15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Meestal neem ik met trainingen tot een uur, behalve mijn telefoon en mijn SOS coin, niets mee. Alleen als het warm is, water. Nu mijn duurloopjes langer worden, neem ik meer mee. In mijn rugzakje of Slab belt prop ik naar keuze/afstand, behalve de iPhone, een flesje water, enkele gedroogde abrikozen, soms chocomelk, een gel of een energiereep. Verder als ik echt meer dan twee uur onderweg ben, heb ik een isolatiedeken (=een klein pakje, voor nood bv bij kou) bij me en een buff. Verder pleisters, wat papieren zakdoekjes, rijbewijs en wat klein geld.
Update: 7 juli 2015
Bij het trainen voor mijn eerste marathon experimenteer ik ook met eten tijdens het lopen.
Bij lange duurlopen: SIS gels zonder cafeine, die los ik in water op. Ik vind ze puur veel te zoet. Verder neem ik graag een paar winegums mee. Bij een +20km loop in de Schoorlse duinen had ik een banaan in mijn rugzak gestoken. Goed idee.
Buffs heb ik inmiddels in veel kleuren. Ik draag ze om mijn nek, als band of muts in mijn haar, of om mijn pols als zweetband/zakdoek.