Archives

All posts for the month April, 2016

Maandag, 18 april 2016

Raar, een superhoge hartslag afgelopen vrijdag tijdens de tempo duurloop en zaterdag tijdens de intervaltraining. Beide keren na ongeveer een half uur vijf minuten lang. Voorlopig houd ik het op een meetfout. Maar ik ga wel weer lopen met de Mio hartslagmeter om te controleren of het daarbij ook gebeurt.

Tiny stuurde me het schema voor de volgende zes weken. Heerlijk, er kunnen langzaamaan meer kilometers gemaakt worden. Ik heb me al ingeschreven voor de Ronde Hoeploop, de Midzomernachtcross en Phanostrainingen vanuit het Olympisch Stadion van 20, 25, en twee keer 30 km. Dus elke maand  ga ik een keertje meedoen aan een georganiseerde  (trainings)loop.

Vanmorgen tijdens de lange duurloop had de Suunto hartslagmeter weer kuren. Nu kon ik vergelijken met de Mio, die ik om mijn pols droeg. Gelukkig gaf die juiste metingen aan. Dus de Suunto meter gaat terug ter reparatie.

Ik liep een rondje Amstel halve marathon. Dus via de Kalfjeslaan naar de Berlage brug. Daar de Amstel over en dan richting Ouderkerk. Door de Middelpolder weer terug. Er stond wel wind, maar met de zon erbij was het goed te doen. Bovendien liep ik DL1 tempo, lekker rustig. Het is mooi daar, langs de Amstel: huppelende lammetjes in de wei, bootjes op het water, de zon erbij…

Tijdens het lopen dacht ik aan de 60 km van Limburgs Zwaarste, een trail die onder andere Esther dit weekend gelopen heeft. Toen ik erover las,  achter mijn computer, dacht ik al: “Wow! Al die heuvels en ook nog eens modder van de regen en hagelbuien.” En nu sukkelde ik over glad asfalt, geen hoogtemeters en met prachtig weer. Nou, mijn bewondering groeide met de kilometer. Misschien dat ik na oktober weer meer onder trailcondities ga lopen. Dus: over onverharde paden en heuvels opzoeken. Dat is wel zwaarder, maar ik houd zo van het lopen in de natuur. Voorlopig richt ik mijn aandacht echter op trainingen voor marathon 2. Daarna zien we wel weer verder.

Morgen heb ik een afspraak om mij nieuwe loopschoenen aan te laten meten bij Schiedon. Van deze MeentRun-sponsor krijgen we dertig euro korting vanwege onze deelname. En voor de weg kan ik een paar extra schoenen goed gebruiken. Die kan ik dan afwisselen met de Nimbus 17.

Gemiddelde (foute) hartslag: 147 (87-192). Cadense: 87. Totaal: 20,04 km.

 

Zondag, 10 april 2016

Zaterdag bij de loopgroep zei trainer Michiel dat we rustig aan zouden doen. Er waren er immers vier die de dag daarop de 10 km van de MeentRun gingen lopen. Dus naast wat oefeningen liepen we kalm naar het bloesempark. Het was om half negen ‘s morgens al behoorlijk druk. Even tijd voor een groepsfoto. Weer terug op de parkeerplaats hadden we een dikke 7 km in the pocket.

(foto volgt)

Gemiddelde hf: 142 (98-166). Cadence: 91. Totaal: 7,31 km.

Zondag hadden we om 10.15 uur afgesproken in het Meentcentrum. Onze sponsor, Ron Schiedon, en ook Bernhard, Wineke, Michiel en Wim waren er al toen ik binnen stapte.  En ook Roel kwam erbij. We kregen ons sponsor t-shirt. Voor allen een katoenen shirt herenmaat XL met de naam “Schiedon” achterop. Veel te groot, niet zo charmant en ook de warme katoenen stof voelde niet zo prettig. Maar, al met al heb ik er verder geen last van gehad. Vlak voor de start nam supportster Wineke een paar foto’s. Michiel, Wim, Roel en ik liepen de tien km, Bernhard koos voor de 5. De 5 en 10 km lopers startten tegelijk.

IMG_3337 2 IMG_3342

Het parcours was helemaal verhard. In het begin was het, zoals meestal, even zigzaggen om wat vrijer te kunnen lopen. Roel en ik liepen samen. Vanaf het begin liep ik lekker. Een stukje polder, een stukje langs de Amstel, voorbij het ziekenhuis waar een waterpost was. Toen kwam een lang wandelpad. Roel bleef af en toe even achter, maar later kwam hij dan weer langszij.

MeentRun2016-446 MeentRun2016-447

Op gegeven moment moesten we een pittig heuveltje over. Daar moest Roel lossen. In een bocht stonden kinderen te juichen en high fives te geven. Er kwam nog een heen-en-weertje over een fietspad. Daar kon ik Ben aanmoedigen, die mij al tegemoet liep.

Meentrun2016_02_0564 Meentrun2016_02_0604

Daarna ging het snel. Een paar bochten, een tunneltje door, langs een groep trommelaars en ja, daar werd ik toegejuicht door Ron en ons team. S. was net aangekomen en zag mij uit het tunneltje komen en finishen. Roel finishte ietske later.

IMG_3332 IMG_3415

We hebben met een drankje nog even nagepraat. Het was een leuke loop, kleinschalig en goed georganiseerd. Dank je wel Bernhard voor de team organisatie, dank teamleden voor de gezelligheid en een speciaal dank je wel voor sponsor Ron Schiedon.

Gemiddelde hf: 161 (89-177). Cadence: 92 Totaal: 10 km

 

Maandag, 4 april 2016

Anderhalf uur in een laag tempo. Dat is de opdracht voor vandaag. S. heeft wel weer eens zin om mee te fietsen. Dus de keuze is snel gemaakt: weer na lange tijd een rondje Ringvaart/Nieuwe Meer. Ik ga alvast vooruit. S. moet zijn band nog oppompen. In het bos bel ik hem nog even om te vragen een flesje water mee te nemen. Als ik, na 5 km,  langs de Ringvaart loop, fietst hij naast me. Het is en gezellig en ook heel ontspannen lopen zo. Ik moet zelfs oppassen dat ik niet te hard ga, de bedoeling is immers een langzame lange duurloop. Na een bocht, ik loop op het voetpad, staan er ineens vier Schotse hooglanders vlak voor me. Wat een geweldige hoorns! Ik steek maar gauw het grasveld over naar de weg.

We komen weer bij de Nieuwe Meer. Altijd leuk langs het water. Ik zie in de verte hoog boven op een mast bij het spoor twee mannen bezig. Wat ze doen weet ik niet, maar het is een indrukwekkend gezicht. We gaan de sluis over en nemen het fietspad naar het zuiden. Ineens is het pad daar afgesloten door grote hekken. We vinden via een modderige grasstrook een ander fietspad en kunnen zo toch onder de snelweg en het spoor komen.

De laatste kilometers zijn bekend terrein. S. fietst alvast vooruit naar huis. Ik ga door het parkje. Thuis wacht een kom kwark met fruit.

Gemiddelde hf: 139 (89-187). Cadence: 89. Totaal: 14,77 km (Looptijdenapp: 15,46 km).