Archives

All posts for the month May, 2017

Maandag, 29 mei 2017

Het is al een paar dagen warm. Soms is de temperatuur plus 30. Vandaag zal het de warmste dag worden, met, dat dan weer wel, in de middag onweersbuien. Ik werd nog voor vijven wakker. Het werd al licht.

Eruit, beker lauw water, koffie en een banaan erin, Max een paar brokjes, tuig om en gaan. Heerlijk zo vroeg. Op het schema stond een lange langzame duurloop van 110 minuten. Halverwege zou ik Max naar huis brengen. Een uur lopen aan het tuig is met dit weer voor hem genoeg, vind ik. Hij vindt het trouwens prachtig. Doet enorm zijn best om het zo goed mogelijk te doen.

Hij kon wel een stuk los lopen. Dat deed hij ook netjes naast mij. Maar bij de camping liepen twee konijntje op het fietspad en daar ging hij achter aan. Gelukkig, Max is geen killer en kwam al gauw weer terug. Maar hij ging wel weer aan de lijn. Dat heb ik toen zo gelaten. Heel vroeg zijn de bosdieren bezig met van alles, daar moeten geen honden bij.

Een warme vlagerige wind stak op. Er kwam donkere lucht aan. Gelukkig was ik net thuis toen een onweer losbarstte. In regen vind ik het niet erg om te lopen, maar met onweer lopen, vind ik eng. Thuis gaf ik de hondenĀ  hun eten, dronk een glas zelfgemaakte sportdrank en at een mueslireep. Na een half uurtje was de bui over.

Het laatste half uurtje van de duurloop ben ik een rondje door Amstelveen gelopen. Het ging niet meer zo lekker. Toen ik mij wat wiebelig voelde (warmte?), ben ik even gaan wandelen. Gelukkig ebde dat gevoel snel weg en kon ik de training afmaken.

Totaal: 15,51 km.