Archives

All posts for the month September, 2018

Woensdag, 19 september 2018

Een week of twee heeft Max niet mee kunnen lopen vanwege een snee aan zijn voetzooltje. Vanmorgen kon hij weer mee met een duurloop van 60′ in tempo 2. Langs de Poel mocht hij even los. In Bovenkerk aangekomen, haakte ik hem weer vast. Ik stak de straat over en kon zo van een afstand de afgebrande Urbanuskerk zien. Met een grote kraan waren werkers bezig. Een van hen moest giechelen toen hij Max en mij zag. Ik moest ook lachen. Het natuurlijk ook een raar gezicht: zo’n oude hardlopende vrouw met hond in een canicrosstuig.

We liepen het bos weer in. Toen ik een hardloopster met een loslopende witte herder tegenkwam, ging ik even van het pad af de berm in. Maar zij pakte de hond gauw aan zijn halsband, dus niets aan de hand. Even later kwamen ons wandelaars met honden tegemoet. Toen ben ik over het naastgelegen ruiterpad gaan lopen. (Een mooie stukje training voor 6 oktober).

Via het afgesloten pad waar honden aan de lijn moeten, liepen we naar de Ringvaart. Max zag nog een konijntje het pad oversteken, daardoor trok hij wel wat harder. Onder de A9 door  ging het rechtstreeks op huis aan. Ja, en toen moest ik hem twee keer corrigeren. Eerst toen hij een kat in een voortuintje zag en hij daar het liefst even naar toe wilde. En de tweede keer vlak bij huis toen een hardlopende verre buurman te dicht langs ons liep en Max al blaffend aan gaf dat hij daar niet van gediend was. Ik liet Max zitten en sprak hem toe. De man draaide zich om en wilde Max aanhalen. Maar die begon weer tegen hem te blaffen. Nou, ik moest maar met Max naar de dierenarts (?), want dit was niet normaal. En hij wist dit, want hij had zijn leven lang honden gehad. Ik probeerde nog uit te leggen dat Max als hij aan mij vast zit “aan het werk” is en dan mij gaat verdedigen, als een mens of hond te dicht bij ons komt. Maar goed, al met al, lastig dit. Ik wil gewoon geen gedoe met mijn honden. Overigens hebben we wel lekker gelopen.

Totaal: 9,61 km