Archives

All posts for the month December, 2017

Maandag, 11 december 2017

img_0322Schiphol Oost vanaf de fietstunnel Ringvaart

Half acht, donker nog. Bij het uitlaten van de honden heb ik gemerkt hoe verraderlijk glad het is. De gisteren gevallen en half ontdooide sneeuw is bevroren. Maar bij de iets diepere plassen ga je er zo doorheen en glibber je in de blubber. Toch ga ik lopen. Heel rustig aan dan maar. Is ook een goede oefening. Max kan niet mee. Ik moet mij nu concentreren op mijn eigen voetstappen. Het is even wennen. Het ijs kraakt onder mijn voeten. In het Broerse Park heb ik mijn eerste natte poot. Een beetje water sijpelt mijn schoen in. De sok kan het absorberen, dus ik krijg geen koude voeten. Vandaag draag ik de waterproof trailschoenen die ik ooit gekocht heb bij de Lidl. Water dat er in komt, kan er ook niet meer uit. Thuis gekomen zijn mijn sokken en de binnenzooltjes nat, maar mijn voeten zijn warm. De schoenen zelf hebben een goed profiel, maar zijn stug en zonder noemenswaardige demping.

Nog iets over de kleding die ik draag. Over mijn tight heen draag ik een skirt van dikke fleece (Warmini). Zo blijven bovenbenen, buik en heupen heerlijk warm. Juist bij langere tijd in slecht weer lopen, is dit een uitkomst. Ook de wollen buff hoort bij de winteroutfit.

 img_0324  img_0323

Bij de fietstunnel aan de Ringvaart stop ik even om een paar foto’s te maken. Het begint te schemeren. Nog even en dan kan de hoofdlamp uit. Ik loop verder onder de snelweg door en langs de woonboten. Bij de nieuwe rustplaats pauzeer ik om iets te eten.

img_0325  img_0326  img_0327  img_0328

De hoofdlamp gaat in het racevest. Ik loop langs Boerderij Meerzicht boven langs de Bosbaan. Geen fietsers of lopers hier te zien. Dan het rondje afmaken. Ik ben tevreden dat ik gegaan ben. December en januari overslaan? Voor het weer hoeft het niet, lopen kun je bijna  altijd. Totaal: 13,8 km