Archives

All posts for the month December, 2016

Maandag, 26 december 2016

Vandaag wordt de Kerstloop Amstelveen georganiseerd. De start en finish is in Bovenkerk. Ik heb al vaker deze Kerstloop gelopen: kleinschalig, gezellig, een bekende route en vlakbij. Het weer is prima, met wel een flinke westenwind.

Als ik om 10 voor 11 naar het startvak loop, zie ik Bjorn Paree. Hij is een enthousiaste supporter van de atletiek top. Er zijn maar weinig (internationale) wedstrijden waar Bjorn met zijn camera niet aanwezig is. Ik volg hem op Twitter. Na een kort praatje, maak ik mij klaar om te starten. Ik hoop om binnen het uur te kunnen finishen, maar ik twijfel of dat wel zal gaan lukken met die wind.  De route gaat over geasfalteerde fietspaden, dat dan weer wel.

De eerste kilometer gaat door Bovenkerk. Ik probeer in mijn ritme te komen, maar zie ook dat ik te hard ga. Even wat gas terugnemen. Op het fietspad gekomen, krijgen we de wind pal tegen. Ik zet aan om bij een groepje aan te sluiten. Het tempo ligt weliswaar iets te hoog voor mij. Ik blijf bij dit groepje tot we op 2,5 km rechtsaf gaan. Ik loop ontspannen, ik voel dat het lekker gaat. De waterpost op 4,8 km sla ik over. Dit uurtje kan ik best zonder drinken.

In het bos valt de wind mee. Ik let op mijn looptechniek: schouders ontspannen, romp recht, ietske hellend, armen dicht bij het lichaam mee laten bewegen, licht lopen,….enz. Het is net alsof het direct werkt. En omdat ik ongemerkt wat versnel, kan ik een paar mensen inhalen.

We zitten al weer op 7 kilometer. De wind hebben we nu in de rug. Zon erbij, heerlijk! Nu gaat het snel. Nog een klein lusje, een bruggetje over, de weg op Bovenkerk in met wind tegen. Dan linksaf naar de finish. De speaker roept dat ik er aan kom. Even een sprintje, lachen en armen omhoog. Ja! 10 km  bijna 3 minuten binnen het uur! S. zag mij binnenkomen en feliciteert me met deze voor mij mooie tijd.

Werkelijk een leuke loop, die Amstelveense Kerstloop!

Totaal: 10 km

Woensdag, 21 december 2016  img_2293

Donker was het vanmorgen, en fris ook: 2 graden.

Maar in fel geel tenue en met lampjes om was er goed te lopen, ook in het bos. En met de juiste kledingkeuze: thermoshirt met mouwloos jackje had ik het niet koud. Max had zijn lichtband om. In de bebouwde kom loopt hij natuurlijk vast aan de riem. Hij rent dan licht trekkend voor mij uit. Een meisje, ongeveer 12 jaar, fietste me tegemoet op weg naar de school waar ik langs liep. “Ah, wat schattig!” riep ze naar me.

Bij het Poel aangekomen mocht Max los. Langs het water kon hij even snuffelen en zijn ding doen. Tijdens het lopen kwam hij steeds netjes rechts naast me lopen. Ik had een paar blokjes kaas meegenomen en wat hondenkoekjes. Af en toe kreeg Max iets lekkers. Even stopte ik om foto’s te maken.

De training ging vlot. Ik had als opdracht: 60′ in duurloop 2 tempo met aan het eind een paar minuten versnellen. Dat is goed gelukt.

In 2017 begint er weer een nieuwe serie trainingen van Tiny. Ik moet nog eens uitzoeken welke (wedstrijd)loopjes ik ga inplannen. Tiny raadde mij een halve marathon en 25+ loopjes aan. Flinke afstanden dus, maar het duurvermogen wil ik graag vergroten.

Totaal: 10,3 km

Maandag, 19 december 2016

Al ruim twee maanden is Max nu bij ons. Wat is het toch een wereldhond! Het is zo fijn om met hem te lopen. img_2291 img_2287

Vanmorgen stond een rustige duurloop van zo’n anderhalf uur op mijn schema. Ik heb even gewacht tot het niet meer zo donker was. Toch nog wel lichtjes om gedaan bij Max en bij mezelf. Je kunt maar beter goed zichtbaar zijn. Het lopen ging goed. Door het Broerse Park, langs de Poel en daarna zwerfpaadjes genomen door het Amsterdamse bos. Halverwege de loop heb ik even gestopt om Max wat brokjes te geven en een paar foto’s te maken. De zon kwam zo prachtig op.

img_2281

Heerlijk gelopen dus. Totaal 14 km