Archives

All posts for the month January, 2015

Zaterdag 31 januari 2015

Vanmorgen was de sneeuw bevroren. Het was behoorlijk glad. Toen ik met de honden had gelopen, wist ik dat ik niet naar de loopgroeptraining zou gaan. Geen zin in botbreuken door valpartijen. De zon begon te schijnen, maar de sneeuw smolt maar langzaam, als hij al smolt. Op dit moment, het is nu 16,45 uur, ligt hier nog overal een harde korst. We besloten toen om de honden aan zee uit te laten. Ik zou dan even een stukje kunnen lopen. Gauw omkleden (Hoka Stinson Trail schoenen aan) en op weg.

Aan zee gekomen was het zonnig en er was geen sneeuw te bekennen. De paden waren droog en prima beloopbaar. Ik nam eerst het stukje over het fietspad door de duinen langs de radiotoren van Noordwijk. Op het strand ging ik nog even richting Noordwijk aan zee. De zee was onstuimig. Er lag ontzettend veel troep aan de vloedlijn. Wat een zwerfies! Het zand was nat en vrij zacht. Toch een goede training zo. Op de terugweg na een dikke 4 km zag ik S met de honden. Al langslopend nam ik Zeppo’s lijn over. Die begreep het meteen en holde vrolijk voor me uit.

Tenslotte was er koffie verkeerd bij ons favoriete koffiehuis. Gemiddelde HF: 141 (max: 165). Cadence 86. Totaal: 5,3 km.

 

Vrijdag 30 januari 2015

IMG_1263   IMG_1264

Een witte wereld vanmorgen. En ik ging een rustig duurloopje doen. Genieten dus! Eerst nog even de honden uitlaten. Totaal niet koud. Dus trailschoenen aan: de  waterdichte Air-StreamSys van Lidl. En toen op pad. In het van den Braak parkje was ik de eerste die over het pad ging.

IMG_1265   IMG_1266

Toen stak in de straat over naar het JP Thijssepark. Ook daar was het sprookjesachtig mooi. Toen ging het via de Emmakade naar de Bosbaan. Natuurlijk was het glad. Maar ik ben niet een keer uitgegleden. Ik liep natuurlijk langzaam. Maar die schoenen hebben een prima grip.

IMG_1267   IMG_1268

Vanaf de Bodbaan liep ik naar het grote speelveld bij de kanovijver. Daar hobbelde ik de wei over, zakte diep weg in de sneeuw die op de modder lag. De kruiwagen moest even op de foto. Ik vind het zo’n leuk ding.

IMG_1269   IMG_1272

Toen naar huis. Een prima sneeuwloopje. Gemiddelde HF: 136 (91-154). Cadence: 87. Totaal: 10,15 km.

IMG_1261     IMG_1262

Donderdag 29 januari 2015

Gisterenavond wilde ik bijna vertrekken om met Jolande naar Vleuten te gaan voor een clinic, toen Jolande belde met de mededeling dat vanwege het slechte weer de bijeenkomst was afgelast. Er komt een nieuwe afspraak. Jammer, want ik vond het slechte weer nogal meevallen. Maar in Vleuten was dat gisteren duidelijk anders.

Dus vandaag op donderdag een duurloop in 2 doen. Het was 4 graden. De westenwind was 5 BF.  En er waren winterse buien voorspeld. Maar het was nog droog toen ik vertrok. Ik liep een van mijn bekende uursrondjes in het bos. Eerst tegen de wind in, de terugweg dus met wind mee. Toen ik op ongeveer zes km was, begon het licht te hagelen. Even later werden de korreltjes korrels. Gelukkig had ik al de wind mee, dus eigenlijk vond ik het wel leuk die witte dansende dingen. De bui was snel voorbij. Ik maakte nog een paar foto’s, en de training zat er al weer op.. Morgen ga ik weer lopen. Maar dan een uursloopje in dl1.

Gemiddelde HF: 143 (max: 163). Cadence: 90. Totaal: 10,64 km.

Gelukkig heb ik nog iemand blij kunnen maken met het startbewijs van de Midwintermarathon in Apeldoorn.

 

Maandag 26 januari 2015

En wat doe je als je jarig bent? Even anderhalf uur lopen, een duurloopje in 1. Het was zo’n zeven graden. Lekker loopweer. Ik begon halverwege de Bosbaan en zo door het bos weer terug naar huis. De tijd vloog. Gemiddelde HF: 138 (87-163). Cadence: 87. Totaal: 13,41 km.

Gisterenavond belde Justus. Hij heeft een voetblessure en kan de 25 km Midwintermarathon in Apeldoorn niet lopen. Hij baalt, ik ook. Want in mijn eentje dat stuk rijden, met sneeuwverwachting, dan 25 km gaan lopen en weer terug rijden…dat doe ik niet. Het startbewijs kan dus worden opgehaald. Als troost ga ik dan maar de halve marathon in Vinkeveen lopen op 15 februari. Daar zal Carlo gaan hazen op 2.15 uur en kan ik meelopen.

Morgenavond ga ik met Jolande naar een clinic in Vleuten (Leidsche Rijn). Rob Druppers zou die geven, ik ben benieuwd.

Zaterdag 24 januari 2015

Vanmorgen liet ik eerst de honden uit. Er lag een dun laagje sneeuw. Zij vonden het heerlijk. Onze oude Ella sprong zelfs van blijdschap heen en weer. Ik besloot om lopend naar de training te gaan. Toen ik vanuit het straatlicht het donkere bos inliep, moesten mijn ogen even wennen. Maar al gauw kon ik goed zien. Ik liep over het fietspad. Leuk om als eerste je voetafdrukken achter te laten. Af en toe wandelde ik een stukje. Ik wilde niet moe aankomen. Groep twee stond op het punt van vertrekken. Eerst dribbelden we naar het terrein van het kinderbad. Daar deed trainer Anton de warming up. Hij nam er de tijd voor. Toen was het tijd om te lopen: 2′,3′,4′,5′ en als pauze 2′ terug wandelen. Zo bleven we steeds bij elkaar. Omdat het niet zo hard ging, konden we gezellig kwekken. Weer op de parkeerplaats gekomen, kwam S net aanrijden om mij op te halen. De training zat er op. Gemiddelde HF: 127 (72-163). Cadence: 81. Totaal: 7,73 km.

 

 

Vrijdag 23 januari 2014

Min drie. Weinig wind. De zon komt op. Vanaf de parkeerplaats bij het koffiehuis Chez Favie begin ik met mijn duurloopje in 2. Ik loop eerst een km door het bos. Dan steek ik de weg over en ga over het grindpad naast de Bosbaan richting Ringvaart. Over het fietspad aan de andere kant loop ik weer terug tot waar ik begon. Via het bos maak ik een ommetje richting huis. Pas nadat ik er vier kilometer op heb zitten, begint het soepel lopen. Alleen duurt het nog langer eer mijn handen warm worden. De kledingkeuze is verder goed: lange wintertight, thermoshirt met lange mouw, jasje met fleece voering, buff om de hals, een muts op en handschoenen aan. Ik kan het duurloop 2 tempo goed volhouden. Nu wil ik nog leren om ook zonder op mijn horloge te kijken het tempo aan te voelen. Heerlijk gelopen. Mijn gemiddelde HF: 147 (max: 165). Cadence 92. Totaal: 9,51 km.

Woensdag 21 januari 2015

Pas na 1 uur begon ik met het duurloopje in 2/3. Het was 1 graad, zuidoosten wind kracht 2/3 en weinig zon. Doordat ik mijn iPhone in het zakje om mijn middel friemelde, “dacht hij” dat de training al klaar was na 20″. Dus moest ik opnieuw de intervallen invoeren. Met de herhaaltoets ging dat niet helemaal vlekkeloos. Het laatste stuk van de training heb ik dan ook door steeds te kijken op de Suunto, de laps aangegeven. Lastig, bereid je thuis je training goed voor, gaat het nog fout.

Het lopen zelf ging goed. En daar gaat het toch om. Ik kon aardig verschil maken in het duurloop 2 en het duurloop 3 tempo. Maar 1 keer  heb ik even gewandeld toen er een grote hond aanstalten maakte om naar mij toe te rennen. Ik keek boos naar zijn baas, die uit zijn volle plastic tas een bal tevoorschijn haalde. Daar wilde de hond wel mee spelen. Ik wandelde snel een hoek om en ging daar weer lopen.

De hartslagmetertjes waren vandaag van slag. De Mio gaf een veel te lage frequentie aan. Later zag ik dat de band niet in beide lussen zat. Toen ik het bandje weer goed vast had, was alles weer normaal. Bij de Suunto ben ik gewend dat de HF meter kuren heeft. Omdat beide meters bij een flink tempo toch maar 80 aangaven, besloot ik om niet verder te gaan. Ik was toch al bijna klaar met de training. Achteraf had dat niet gehoeven, thuis zag ik dat alles normaal was en de vreemde waarden aan de meters lag. Gemiddelde HF: 139 (max:200). Cadence: 92. Totaal: 9,72 km.

 

Maandag 19 januari 2015

Rond half elf waren onze logees vertrokken. Ik had mijn loopkleren al aan, dus even later begon ik aan mijn lange duurloop. Lang qua tijd: twee uur  stond op het nieuwe schema. Het was rond het vriespunt en de mist werd steeds dichter. Ik liep langs de Bosbaan. Daar begon het: ik voelde dat ik naar het toilet moest. En ik was thuis al geweest. Maar ja, je eet toch wat meer en vooral ook anders tijdens een feest. Bij Boerderij Meerzicht nam ik het Bosbaanpad direct langs het water terug. Er waren weer veel hondenuitlaters. Ik heb een paar keer even gewandeld wanneer er weer een enthousiaste hond op me af kwam. Ach, met een langzame duurloop vind ik dat niet zo erg.

Bij het Bosbaanrestaurant gekomen, ben ik  naar het toilet gegaan. Daar is men wel gewend aan sporters. Ik had gelukkig 50 cent bij me. Verder ging het weer. Ik voelde me nu beter, was al halverwege de training. Ik liep door het bos weer naar het westen, bij de Ringvaart linksaf. Inmiddels was mijn iPhone ermee gestopt. Nou ja, dan maar zonder muziek en Dolf van de km tijden. Op gegeven moment moest ik rechtsaf. Het was in de laatste minuten van de training, dus ik was aan het versnellen. Maar om de hoek stond ik ineens voor een ruiter. Die vond het ruiterpad kennelijk te modderig en liep pontificaal op het voetpad. Omdat ik het niet verwachtte, schrok ik natuurlijk.

Toen ik Tiny de gegevens van deze training stuurde, kreeg ik een mailtje terug. Hij vergeleek deze training met een vergelijkbare training van mij in juni 2014. En deze training was 2 keer zo lang, sneller en de HF was toen hoger. We gaan dus nog steeds vooruit.

Gemiddelde HF: 136 (108-180). Cadence 88. Totaal 16,9 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 17 januari 2014

Het vriest en het is nog donker als we starten met de training. Joop (78) is onze trainer. Het is verfrissend die afwisseling in trainers. Joop heeft met al zijn ervaring altijd bijzondere,  voor ons nieuwe, oefeningen. Bovendien loopt hij graag gedeeltes op ruiterpaden.

We zijn met z’n negenen. We dribbelen eerst richting Bosbaan. Tijdens de eerste oefeningen op een brug strekken we ons uit op onze tenen, handen aan de brugleuning (allemaal handschoenen, je vriest anders vast aan het ijzer), vervolgens op je hurken naar achteren hangend aan de brug. Mijn schoenen glijden langzaam weg op de gladde brug. Gelukkig heb ik me niet bezeerd, maar we gaan toch maar gauw verder. Het is te glad op deze brug. Dan naar het openlucht theater. Daar lopen we even wat trappen op en af, voorzichtig vanwege de gladheid. Het wordt licht. Via een smal modderig bospaadje met takken, wortels en bevroren plassen gaan we verder. Het is heerlijk loopweer.

Om negen uur zijn we weer bij de parkeerplaats. Ik ben blij dat ik naar deze training gegaan ben, ondanks de drukke voorbereidingen van ons verjaardagsfeest dit weekend. Zo kan ik er weer tegen. Gemiddelde HF: 127. Cadence: 85. Totaal: 5,85 km

Vrijdag 16 januari 2015

Een uurtje lopen in DL 2. Het is 5 graden, de zon komt op, er staat weinig wind. Prima loopweer. Ik loop een bekend rondje door het bos, zoveel mogelijk op onverharde paden. Via de Oeverlanden van de Poel, het “11 bruggenpaadje”, zoals ik het noem, ga ik langs de camping richting Schiphol. Het duurt even voor ik lekker loop. Het is net alsof er in het begin nog een soort van rem op zit. Maar eerlijk gezegd had ik deze keer dan ook weinig aan warming up gedaan. Maar, de training zit er al gauw weer op. Morgen met de loopgroep. De gemiddelde HF was 148 (max 168). Cadence: 90 Totaal: 9,66 km.