Archives

All posts for the month October, 2015

Zaterdag, 31 oktober 2015

Een training uit het boekje. Michiel is trainer, dus dat is aanpoten vandaag. Het weer is fantastisch: fris, zonnig, weinig wind. Het hele uur lopen we korte en langere stukken van langzaam naar snel. Zelfs de heuvel wordt een keer of zeven genomen. Een derde van de trainingstijd gebruiken we om tussen de intervallen door oefeningen te doen.

Gemiddelde hf: 136 (75-165). Cadence: 86. Totaal: 5,91 km.

Vrijdag 30 oktober 2015

In oktober heb ik nu 250 km gelopen. Voor het eerst zoveel! En gisteren heb ik mezelf verwend in Rotterdam met een hardloopjack. Dus over  regen of wind hoef ik me qua kleding geen zorgen meer te maken.

Vandaag loop ik een lange duurloop in tempo 2. 75 minuten staat op het schema. Het weer is fantastisch. Zon, 9 graden, weinig wind. Ik loop naar de Bosbaan. Aan het eind daarvan stop ik even om een Snelle Jelle te eten. Dat is een hele hap. Maar wel lekker, dus ik eet hem helemaal op.

Bij Boerderij Meerzicht zijn mannen bezig met een tractor bij een open hek. Twee rottweilers staan erbij. Een kijkt naar mij. Ik bedenk me geen twee keer, maar neem direct de weg terug. Geen gedoe met honden alsjeblieft. Dan maar de weg langs de Ringvaart. Ook leuk.

Verder ben ik tevreden over het loopje.

Gemiddelde hf: 144 (max: 159). Cadence: 91. Totaal: 12,89 km. (Looptijden app)

Woensdag, 28 oktober 2015

Het begint er op te lijken. De wisselloop van vandaag: 5′ in DL1, 5′ in DL2, 5′ in DL3 en dat 4 keer.  Het ging goed. Van de 34 km van maandag was niets meer te merken. Na elke serie ging de hartslag gewoon terug. Ik ben er zelfs een beetje trots op. Mijn conditie is op dit moment prima.

Gisteren hebben S. en ik ‘s morgens eerst gewandeld aan zee. Daarna zijn we naar Amsterdam gefietst. Dit was voor mij een mooie hersteltraining.  Vrijdag een duurloop en zaterdag trainen met de loopgroep. Dan zit oktober er al weer op. En voor het eerst kan ik 250 km lopen in de maand gehaald hebben.

Gemiddelde hf: 147 (115-167). Cadence: 91. Totaal: 9,22 km. (Looptijdenapp: 10,27 km met in- en uitlopen erbij.)

Maandag 26 oktober 2015

Net als gisteren is het prachtig weer. 14 graden, zon en een beetje zuidwesten wind. Ik wilde vandaag de 35 km halen. Dat is niet gelukt. Op 34,24 stond ik weer voor de deur. Mijn benen hadden besloten dat het genoeg was voor vandaag. Oef, wat was ik moe in mijn lijf. Ik weet nu dat dit uitgeputte gevoel niet lang aan houdt. Even rusten en dan zou ik weer verder moeten kunnen.

Om half acht was ik vertrokken met genoeg eten en drinken mee. Elke 7 km nam ik een gel opgelost in 200 ml water. Ik heb 4 gels gebruikt. Voor de marathon zal ik er dus 5 nodig hebben. Halverwege nam ik een banaan en de laatste tien kilometers snoepte ik abrikozen, rozijnen en winegums.

Tiny vroeg via de mail wat ik zoal gegeten en gedronken had. Bovenstaande hoeveelheid is in orde. Hij gaf nog de tip om Snelle Jelle ontbijtkoek te proberen. Die worden tijdens de marathon bij de verzorgingsposten uitgedeeld. Ga ik doen.

Omdat ik gewoon kris kras allerlei weggetjes nam, kwam ik zelfs nog op een pad met houtsnippers te lopen dat ik niet ken. De laatste 15 km liep ik naar de Amstel. Vanaf het Kalfje nam ik het pad naar de brug van Ouderkerk. Op het water voer een klein vrachtschip. Ik haalde het net niet in. Maar voor de brug moest hij wachten en was ik lekker toch eerder. Ach, kinderachtig, maar het leidt even af van negatieve gedachten.

Op het fietspad in de Middelpolder kwam een groep, klas?, jongeren mij lopend tegemoet. Vooraan een paar stoere binken die dolden met afgemaaide rietstengels. Daarna een husseltje meiden en achteraan nog een paar jochies. Ze lieten mij erdoor. Een bink riep hard:”Dag mevrouw!” En een paar meiden begonnen te klappen en “Go go go” te roepen. Leuk! Het waren overigens allemaal gekleurde en donkere tieners. Veel meiden met een hoofddoek. Ik zag zo snel geen begeleiding erbij.

Nu waren het nog maar een paar kilometers tot thuis. De strakke veters begonnen mijn voeten te snoeren. Ik had geen zin om ze losser te strikken. Mijn benen vonden het langzamerhand ver genoeg. Het lopen ging op dit moment niet meer van harte. En hoewel ik al een keer het struweel was ingedoken, moest ik nu weer naar de wc. Linea recta naar huis dus.

Nog even en dan zitten de langste duurlopen voor de marathon er al weer op. Ik vind ze zeker niet saai. Wat ik nog kan trainen is, dat ik ook de laatste kilometers wat makkelijker loop. Dat de basis als het ware wordt verbreed.

Gemiddelde hf: 132 (max 163). Cadence: 85. Totaal: 34,24 km.

 

 

Zaterdag, 24 oktober 2015

Even dacht ik vannacht, toen ik wakker was, dat ik vandaag maar eens een extra rustdag zou gaan houden. Spierpijn in mijn been en andere pijntjes. Maar vanmorgen was dat allemaal verdwenen. Ik had me wel voorgenomen op te passen met de training. Dat heb ik gedaan. Gelukkig, nergens last van gehad. We liepen steeds vijf minuten waarbij je zelf een korte versnelling inbouwde. Blij dat ik toch gegaan ben, blij dat het goed ging. Op naar de volgende lange duurloop.

Gemiddelde hf: 127 (60-151). Cadence: 87. Totaal; 5,74 km.

Vrijdag, 23 oktober 2015

Gelukkig geen regen vandaag. Bewolkt en 9 graden. Vandaag doe ik een rustige duurloop van ongeveer anderhalf uur. Het is een bekend rondje. En hoewel het bewolkt is, geniet ik van de mooie herfstkleuren in het bos. Op een bruggetje maakt een man foto’s van een vrouw die tegen de brugleuning leunt. Al lopend  (ik) kunnen we toch een praatje maken.  Ik: “Aan die kant is het veel mooier”. Ja, dat had hij al gezien en hij had daar ook al foto’s van gemaakt. Rond tien uur ben ik weer thuis. De hartslag in de hele loop mooi laag gebleven.

Gemiddelde hf: 128 (75-141). Cadence: 87. Totaal: 12,46 km.

Woensdag, 21 oktober 2015

Weer acht keer de heuvel op en af. Ik sta al vroeg in mijn hardloopkloffie. Maar het is nog erg donker. Dus eerst alvast zoveel mogelijk de lunch voorbereiden voor onze gasten. Hoef ik straks minder te stressen.

Een uurtje later ga ik van huis. Ik dribbel richting heuvel. Aan het begin van de helling druk ik de Suunto aan om de kerntraining te registreren. De Looptijdenapp loopt al vanaf huis. Acht keer ga ik de heuvel op, acht keer dribbel ik ontspannen naar beneden. Juist bij het ontspannen lopen let ik op de ademhaling. Neus in, twee stappen, mond uit vier stappen. Ook probeer ik met gesloten mond twee in, vier uit te lopen. Maar dat lukt alleen maar als ik weer bijna beneden ben.

Het lopen gaat goed. Thuis kan ik aan de gegevens zien hoe netjes de hartslag zich gehouden heeft: omhoog heuvelop en omlaag heuvelaf.

Gemiddelde hf: 142 (111-163). Cadence: 87. Totaal kern heuvel/kern/training: 6,32 km. Looptijden: 9,63 km.

Maandag, 19 0ktober 2015

Hup, alle muizenissen uit m’n kop, trailschoenen aan en lekker gaan lopen. Ik neem zoveel mogelijk onverharde paden. Door de parkjes, rond de manege arena, het ecolint langs de Kalfjeslaan, het Amstelpark, de Amstel en even pauze bij de Sportschool. Dan zitten er 16 km op.

Met opnieuw gevulde gel-water flesjes ga ik verder. Als ik op de Amsterdamse weg aan kom, zie ik ineens S. staan. Op de fiets komt hij gezellig een paar kilometers mee. Wat een leuk cadeau! Als S. weer naar huis is, ga ik nog even verder. Ik wil toch echt weer dertig km lopen. En de hamstring houdt zich goed.

In het bos wordt het voller. Je merkt dat het herfstvakantie is. De geitenboerderij wordt druk bezocht. Ook zijn er veel wandelaars met en zonder honden. Een paar keer moet ik abrupt stoppen als er weer eens een enthousiast beest op me af stormt. En het baasje maar roepen: “…Maaaaaaaxim!”  Of hoe de hond dan ook heet. Maar die komt nooit direct terug, eerst wordt ik besnuffeld. Maar goed, ik heb zelf ook een hond. En die interesseert zich gelukkig niet in hardlopers en fietsers. Overigens heeft hij weer andere lastige karaktertrekjes.

Langzamerhand begin ik mijn lichaam te voelen. Dat mag ook wel na zo’n afstand. Bij de Vierwindenbrug zie ik S. weer, nu met Zeppo. Maar ik loop nog even verder om aan de geplande kilometers te komen. Dat lukt. Wat was het leuk dat S. mij vandaag supporterde. Op naar de volgende training. Ik heb nog de wens om een keer 35 km te lopen.

Gemiddelde hf gemeten met de Mio: 133 (max: 151). Cadence: 84. Totaal: 30,88 km (Loopptijden: 31,75 km).

Zaterdag, 17 oktober 2015

Ook vanmorgen is Michiel onze trainer. We zijn met z’n achten. Naast de bekende oefeningen lopen we steeds stukjes van langzaam naar snel. Na de laatste interval voel ik de hamstring weer. Michiel ziet dat ik wat trek met het rechterbeen. Vandaag en morgen verder rust. Ik hoop dat het dan weer weg is.

Gemiddelde hf: 146 (63-203 foutmeting, denk ik). Cadence: 87. Totaal: 5,59 km.

 

 

Vrijdag, 16 oktober 2015

Toch speciaal om een paar kilometer langs de Amstel te lopen waar zondag ook de marathonlopers langs gaan. Ik liep vanmorgen een Amstelrondje van ongeveer 70 minuten in DL2 tempo. Gelukkig geen tot weinig last van de hamstring. Achteraf zag ik op Movescount dat het tempo ok was en, belangrijker, dat de hartslag mooi laag bleef. Tiny gaf in zijn mail dan ook aan dat de trainingen nu vrucht beginnen af te werpen.

Verder kon ik gisteren een paar afspraken maken met Mieke en  met Esther om binnenkort in Drunen en later in Geldrop te gaan lopen. Met de Berenloop op Terschelling erbij allemaal super trainingen voor de marathon.

Gemiddelde hf: 142 (96-157). Cadence: 89. Totaal: 11,47 km.