Archives

All posts for the month December, 2013

Zondagmorgen half elf meldde ik mij bij Roda in Amstelveen om mijn startnummer voor de 19e Kerstloop Amstelveen 2013 op te halen. Om elf uur werden we weggeschoten. De 5 en 10 km lopers liepen de eerste kilometers samen op. Daardoor was het in het begin even druk. Ik ging voor de tien. Helaas had ik per ongeluk mijn Suunto gestopt. Gewoon stom. Maar met Looptijden.nl kon ik wel de kilometertijden bijhouden. En ik liep voor mijn doen snel. Op gegeven moment werd ik door twee loopsters ingehaald. De ene sneed mij gewoon de weg af. Ik maakte een opmerking daarover, waarop een ander die het had zien gebeuren, reageerde: “Ach, die zijn nog onervaren”. Na 4 km was de verzorgingspost met water. Ik ben gewoon doorgekacheld, had geen dorst op dat moment. Na zes km begon mijn tempo wat in te zakken. 10,9 km per uur. Toen 10,5. Kom meid, je kunt het. En verder maar weer. Een trainer van mijn zaterdagloopgroep fietste langs en moedigde aan. Ook langs de kant stonden hier en daar mensen die enthousiast klapten. Twee fietsers, een oudere en een jonge, fietsten keihard slingerend door de hardlopende groep. Niet zo aardig. Even bellen, dan was men echt wel opzij gegaan. De laatste kilometers probeerde ik niet in te zakken. Nog 800 meter, 500, 300, de hoek om, en daar was de finish. Tijd: 53,36 ! 22 ste plek van de 76 vrouwen 35+. Ben ik trots op.IMG_3272

Gisteren had ik geen tijd om ‘s morgens te lopen. En in de middag na een kerstlunch met wijn leek het me niet zo’n goed idee. Dus ondanks de slechte weersvoorspelling met regen en wind, ben ik vanmorgen gegaan. En het was inderdaad behoorlijk nat en winderig. Eerst dus tegen de wind in naar het zuiden. Ik bleef in de bebouwde kom. Door Bovenkerk richting Aalsmeer. Het was om half negen nog steeds behoorlijk schemerig. Ik had spijt dat ik mijn gele hesje niet aangedaan had. Maar ik bleef op de stoep, dus behalve een bijna botsing met een medeloper (we gingen allebei dezelfde kant opzij), waren er geen gevaarlijke situaties. Na 4,5 km besloot ik via het bos weer richting huis te gaan. Ik was doornat, maar het was gelukkig niet koud. Dus ik had er weinig last van. Als ik begin met lopen, vind ik het vervelend als het regent. Maar als ik eenmaal bezig ben, maakt het niet meer uit. Na 11,4 km stond ik voor de huisdeur.

Maandagmorgen, 4 grd, windkracht 4, droog en een zonnetje. Prima loopweer. Ik loop met een ommetje naar de Amstel, want ik wil in ieder geval meer dan 25 km lopen. De Run Walk Run methode bevalt mij goed. Elke kilometer krijg je even (30 tot 50 passen) de tijd om bij te komen. Het is minder vermoeiend dan aan een stuk lopen. Bovendien wordt dan na een paar uur het tempo minder. En dat is bij de RWR methode niet het geval.

Bij het Kalfje kies ik er voor om richting Ouderkerk te gaan. Eerst wind tegen. En dat merk ik goed. Zo aan het water is het fris. En zonder muts en windjack krijg ik het koud. Maar al gauw kan ik omkeren aan de andere kant van de Amstel en krijg ik de wind mee. Ik bel even naar huis of mij een muts en jack gebracht kan worden wanneer ik weer aan de andere kant tegen de wind in moet. Dat is geen probleem. Prettig om naar uit te kijken. Met muts op, jackje over mijn rugzakje aangetrokken en een banaan om te kauwen, kan ik er weer tegen.

Later wil ik wat water. Mijn flesje zit in mijn rugzak onder mijn jas. Een medeloopster helpt mij om de fles uit de rugzak te vissen. Lekker fris water.

Weer langs het Kalfje gaat het. Vlak voor Ouderkerk ga ik op huis aan. Dat is nog vier kilometer. Totaal heb ik 27,8 km gelopen. Nu een paar dagen looprust. En genieten van de feestdagen.

Ik wens jullie allen prettige dagen en een gelukkig en gezond 2014.

Vandaag heb ik het rondje Amstel gelopen. Na elke km lopen, 50 passen gewandeld. Dat is me goed bevallen. Het weer was goed, wel wat wind. Maar het was niet koud, het was droog en ik genoot van de mooie wolkenluchten.

In de Middelpolder zag ik nog een ooievaar in zijn eentje scharrelen in de wei. Via Ouderkerk nam ik de bovenzijde. Gelukkig was er weinig verkeer. Onder de snelweg ging het door waar men bezig was met het vernieuwen van de brug. De route wees zich vanzelf. Op de Berlagebrug zat ik met 12,5 km op de helft. Lekker even een chocomelk drinken. Daarna langs de andere kant van de Amstel weer richting Ouderkerk. Vervolgens nog een stukje Middelpolder en ik was weer thuis.

Precies 25 km op de teller.