Archives

All posts for the month July, 2017

Maandag, 24 juli 2017

Regen voorspeld. Het is er niet van gekomen om zondag al de lange duurloop te doen. Dus op maandagmorgen Max zijn tuig om gedaan, ik een pet op, en gaan. Al gauw begint het te regenen. Ik loop een rondje Poel en ga via het fietspad langs de Ringvaart weer het bos in. Max loopt naast me. We worden alletwee behoorlijk nat. Na een uur besluit ik hem naar huis te brengen. Kan ik mooi een droog shirt aantrekken en wat drinken. Max krijgt eten en duikt daarna zijn mand in. Hij is moe geworden. Ik ga door.

De zon komt door, de regen is gestopt. Ik loop via de Kalfjeslaan naar de Amstel.

img_3754  img_3751

Wat is het mooi. Een loper komt mij tegemoet. Hij loopt in de berm door het gras op blote voeten. Ik: “Super”. Hij moet lachen.

img_3752 Al gauw sla ik rechtsaf over de Machineweg de Middelpolder in. De lucht kleurt schitterend. Aan de ene kant dreigend zwart, aan de andere kant blauw met slierten grijs en wit.

Aan het eind van mijn loop doe ik nog even drie versnellinkjes. Die kosten moeite, dus buiten adem kom ik weer thuis. Prima training, voelt goed.

Totaal: 19,3 km

 

 

 

Maandag, 10 juli 2017

img_3651

Vandaag loop ik weer vroeg mijn langzame lange duurloop. Max gaat mee. Langs de Poel wandelt mij een oudere Indische dame tegemoet. Max loopt haar zonder op of om te kijken voorbij. Zij roept naar me:” Kijk uit hoor voor de brandnetels met die blote benen!” Ik antwoord:”Dankuwel.” “Nou,” denk ik grinnikend:”met lange compressiekousen en een tight tot mijn knieen, is er weinig bloots aan.” Toch lief van haar.

Zaterdag wordt The Day at the Parc georganiseerd. Men is nu al bezig met hekken en grote schermen. Gelukkig kunnen we nu  nog wel overal langs. Ik wil langs de Ringvaart lopen tot Boerderij Meerzicht. Het voetpad is niet te belopen. Met een graafmachine wordt de bovenlaag er vanaf geschraapt. Dus pakken we maar het fietspad. Max zit toch aan de lijn.

Bij de Bosbaan nemen we een pauze. Ik doe voor Max water in de drinkbak en wat brokjes. Ook krijgt hij twee stukjes kaas. Zelf neem ik wat sportdrank. Nog even een foto/film momentje en daar gaan we weer. Ik reken uit hoe ver we nog gaan lopen om de training vol te maken. Jammer genoeg voel ik dat ik naar de wc moet. Dus helaas, linea recta naar huis. Dan maar vijf minuutjes minder dan gepland.

Totaal: 13,5 km.

 

 

 

Maandag, 3 juli 2017

Om kwart voor zeven stappen Max en ik de deur uit. Het is lekker fris en de zon is net op. We wandelen als warming up naar het spoor. Dan doe ik mijn horloge een gaatje strakker en druk op de start knop. De training is begonnen. Als we het bos ingaan, kan Max los. Hij duikt de bosjes in, maar komt al snel weer naast mij lopen. Ik loop een paar lusjes en hobbel naar de heuvel. Max zit al weer vast. Hij loopt rustig voor me uit. Ik, en hij nu ook, weet waar de plekken zijn waar konijntjes zitten. Dan houdt hij in en doet zijn kop de lucht in. Maar nee, we zijn aan het canitrailen en er wordt niet gejaagd.

Als ik bij het beginpunt van de Bosbaan kom, schrik ik van de troep die er ligt. Het weekend waren er roeikampioenschappen. Grote opleggers met boten staan aan de kant. Ook de tenten zijn er nog. Er liggen enkele fietsen op de grond. Overal plastic bierglazen, een schoen, een fietsbel, glas van een kapotte fles, en veel, heel veel volle plastic zakken. De vuilnisbakken puilen uit. Roeken en ook een reiger zie ik de zakken kapot pikken. Door de wind zal het plastic weg waaien. Jammer. Zouden de feestgangers zelf hun rotzooi opruimen ;-) ? Ach, ik denk dat men wel ervaring heeft met evenementen en ook met de rotzooi die mensen achter laten.

Halverwege mijn  duurloop, neem ik een korte pauze. Ik friemel een uitklapbare drinkbak uit mijn racevest. Daarin doe ik water uit mijn softflask en ook wat brokjes. Max vindt de natte brokjes lekker. Hij gunt zich geen rust om normaal te drinken en zo krijgt hij toch wat water naar binnen. Ik neem een gel en water uit de flask. Het laatste beetje gel mag Max. Heerlijk vindt hij dat. Dan gaat alles weer de rugzak in en hervatten we onze duurloop.

De terugweg lopen we aan de noordkant van de Bosbaan. Als ik niet zo’n rammelende darmen zou hebben, zou het helemaal fijn zijn. Gisteren heb ik tjap tjoy gegeten. Ik moet eigenlijk dat kant en klare chinese eten niet meer nemen. Al vaker krijg ik daar later last van. Gelukkig kom ik zonder ergere problemen thuis.

Totaal: 13,3 km.

Dinsdag, 4 juli 2017 Als ik langs de Bosbaan kom om de honden uit te laten, zie ik dat alle troep al weg is. Klasse!