Archives

All posts for the month March, 2014

Vrijdag, 28 mrt 2014

Alweer zo’n prachtige dag! Ik ben nog wel verkouden, maar na twee dagen rustig aan wil ik nu even met Zeppo lopen. Vorige week was daar met alle drukte van logees en feest, niets van gekomen. Op dus naar de Bosbaan. Zeppo liep goed mee, al wilde hij af en toe graag snuffelen en ging dan op de rem staan. Voor mij was het rustige loopje heerlijk. Thuis bij het aflezen op de computer zag ik dat de hartfrequentie in het begin vreemd hoog was. Tot 180. Later ging hij keurig naar beneden en bleef daar ook. Dus het zal aan de hartslagmeter liggen, denk ik. Gem. hf 151 (126-180) Totaal: 4,90 km (met inlopen 5,3)

Woensdag 26 mrt 2014

Op mijn Iphone had ik de training al geprogrammeerd. Ik had expres het inlopen op 15 min. gezet. Zo kon ik een mooi vlak fietspad in het bos uitzoeken. Bovendien zou ik goed ingelopen zijn.De piramidetraining zag er zo uit: 1′-2′-3′-4′-5′-5′-4′-3′-2′-1′ p=2′ Het was vanmorgen heerlijk loopweer. Het eerste minuutje ging veel te snel. Maar daarna had ik het goed onder controle. Sedert vanmorgen loop ik met een fikse verkoudheid. Ik heb zelfs gecontroleerd of ik geen koorts had. Dat was gelukkig niet het geval. Echt snel is het allemaal niet en sneller kan ik niet. Maar ik was tevreden. Gem hf 162 (131-175)Totaal 8,63 km

Maandag 24 mrt 2014

Alle gasten uitgewuifd. Al veel opgeruimd. Was in de machine. Om 11 uur kan ik op weg voor mijn duurloopje van 60′. Natuurlijk merk ik dat ik best moe ben. Daarom komt de langzame duurloop van slechts 60′ goed uit. Het weer is prima. Ik loop een mij bekend rondje langs de Bosbaan en door het bos weer terug. Op het fietspad langs de Bosbaan komt een loopster mij tegemoet. Zij gaat naar het midden van het pad. Een fietser komt achter haar aan. Ik roep:”Pas op, fietser!” De loopster:”U maakt me bang, ik schrik!” Ik kon het gelukkig gauw uitleggen en zij bedankte me nog. Gem. hf 134 (85-152)

Totaal: 8,92 km

Zaterdag 22 mrt 2014

Omdat ik vandaag een huis vol familie krijg, besluit ik om met de wat langzamere groep 3 mee te gaan vanmorgen. Ik wil echter wel lopen, want gisteren is er niets van gekomen. Het is prettig even uit de beslommeringen van de feestvoorbereidingen te zijn. Weer thuis zie ik dat mijn hartslagmeter van slag was. Hij gaf op gegeven moment 196 aan. Dat geloven we dus niet. Totaal: 5,85 km

Woensdag 19 mrt 2014

Bij deze training heb ik flink doorgetrokken. Voor mijn doen dan. Ik wilde de pace krijgen en houden op 6.28 min. per km. Dat is ook wel gelukt. Ik merkte op, dat de gegevens op het horloge steeds wat achter lopen. Dus b.v. bij heuveltje op zie ik pas later dat de hartslag omhoog gaat en het tempo omlaag. Gem. hs 150 (75-170) Totaal 10,02 km. Gezien mijn oplopende HF tijdens de loop was deze training net iets te hoog van inspanning (zegt de coach). En dat merkte ik ook wel, ik was best buiten adem achteraf.

Coach Tiny mailde nog de vraag of ik nog aan georganiseerde loopjes dacht, zodat hij die kan meenemen in het nieuwe schema. (Hoi, er komt een tweede schema, dus ik mag blijven). Naast de drie: Koning van Spanje 10 km, Veluwezoomtrail 14 km, eerste rondje in Uden, heb ik nog opgegeven: de Poelsterloop, de Ronde Hoeploop en de Midzomernachtcross. Ik weet niet of het allemaal valt in te plannen en of ik niet teveel wil.Maar dat hoor ik wel van hem.

Ik kreeg al bericht terug. Tiny gaat de loopjes in het schema verwerken. Verder kreeg ik het advies om niet te krampachtig vast te houden aan elke training. Kijk wat je kunt en hoe het past. Ha, hier kan ik iets mee. Leuk!

 

Maandag 17 mrt 2014

Het enige jammere aan deze langzame duurloop is, dat ik mijn Suunto vooraf niet goed had ingesteld. Na de loop had ik daar dus geen gegevens van. Ik kon wel tijdens het lopen mijn hartslag op het horloge zien. Die heb ik keurig gehouden op 135. Daardoor ging het natuurlijk wel erg langzaam. Gelukkig had ik wel de Looptijden App. aanstaan. Zo kon ik coach Tiny toch informeren. Gem hs 135. Bij versnellinkjes tot 150.

Totaal 10 km.

Zaterdag 15 mrt 2014

Er stond wat wind vanmorgen. Ik ging op de fiets naar de loopgroeptraining in het Amsterdamse Bos. Vlak voordat we begonnen, besloot ik om mijn jasje in mijn fietstas te doen. Gelukkig maar, want het was al gauw warm. En Carolien, onze trainster, hield ons lekker bezig. Het was een training met stukken rustig lopen, wat looptraining, tussendoor veel oefeningen, een heuveltje op en af en een stukje stevig doorlopen. Om coach Tiny te citeren:”Mooie arbeid-rust verhouding” en “word je sterk van”.

Gem. hs 133 (82-171) Totaal: 6,25 km

Vrijdag 14 mrt 2014

Eerst een kort rondje met de twee hondjes. Daarna met Zeppo naar de Bosbaan. Ik dacht dat ik direct kon beginnen met lopen, maar daar dacht meneer teckel anders over. Eerst rustig even snuffelen en voor de tweede keer een poepje doen. Toen mochten we van start. Wat honden gewoontedieren? Hij liep trouwens keurig mee. Nu waren er ook geen andere honden om hem af te leiden, dus een makkie voor hem. We hebben samen ruim 5 km afgelegd.

Gem hs. 145 (73-163) Totaal 5,3 km

Woensdag 12 mrt 2014

Dinsdag had ik al tijdens het uitlaten van de honden de heuvel in het Amsterdamse Bos gemeten. Er moest 4x (200m en 400m) omhoog gelopen worden. Omlaag dribbelen was bedoeld als pauze. Dus woensdagmorgen eerst 1,5 km inlopen. Toen het knopje indrukken van mijn hardloophorloge en 200m omhoog. Bovenaan weer het knopje indrukken en omlaag dribbelen aan de andere kant van de heuvel. Omdraaien, knopje weer indrukken en nu 400m omhoog. Boven gekomen weer het knopje indrukken. En weer rustig omlaag. Dit deed ik vier keer. Zo kon ik later thuis de gegevens uitlezen van het horloge en bekijken op de computer. Omhoog: 70 m, omlaag 42 m. Ik vond het pittig, deze training. Ik heb zelfs gedacht “oef, even wandelen”, maar het “hup, nog even doorzetten” won. Na de klimmetjes liep ik nog 1,5 km uit. Ik merk achteraf dat ik snel herstel. Dat moet ik onthouden als ik weer eens denk “oef, even wandelen”.

Gem. hs 147 (83-173) Totaal, 8,18 km.