Archives

All posts for the month February, 2014

Vrijdag 28 feb 2014

Om half zeven wakker. Een groot glas water en zwarte koffie om mee te beginnen. De laatste dag van februari alweer. Ik ga een half uurtje lopen met Zeppo. Tuigje om en  hop, de auto in.foto Bij de Bosbaan gaan we eerst even wandelen. Dan pakken we een rustig tempo. Zeppo gaat netjes mee, tenminste de eerste kilometers. Na 20 minuten krijgt hij een hondenbrokje. Daarna heeft hij niet zoveel zin meer en blijft achter mij lopen. Ik praat op hem in en dan gaat het weer. Bij de auto krijgt hij weer een brokje.

Gem hs.150 (113-164) Totaal 4,59 km

Woensdag, 26 feb 2014

Lekker vroeg al naar buiten. Een interval staat op het programma. Na 5 min. warming up: 4 x (5′dl1, 5′dl2, 5′dl3).  Oef, dat is pittig. Ik doe mijn best en heus, het gaat. Die twaalf keer vijf minuten gaan snel voorbij. In de snelste blokjes van de interval kom ik boven de 10 km per uur.

Gem. hartslag 156 (107-172) Totaal 10,32 km

Maandag 24 feb 2014

Tijdens de duurloop van 65 minuten vanmorgen liep ik gemiddeld 6’40 min/km. Dat is boven de mij opgegeven pace van 7’00 min/km.  Achteraf is op de gegevens van Movescount precies te zien dat mijn hartslag langzamerhand 15 slagen omhoog gaat. En dat is iets te veel. Natuurlijk mag bij de laatste versnellingen van 3x50m de hartslag even pieken. Dat is normaal. Volgende keer bij mijn langzame duurloop dus even opletten dat ik rond die 7’00 min/km blijf. Het is prettig als de coach je wijst op dit soort foutjes.
Gem hs 149 (112-168) Totaal 9,73 km

Zaterdag 22 feb 2014

Voor het eerst in 2014 ging ik weer naar de loopgroeptraining in het Amsterdamse Bos. Leuk om weer iedereen van mijn groep te zien. Vandaag was Joop onze trainer: dus rustig lopen en veel oefeningen tussendoor. Voor mij was dat wel prettig, want het lopen ging niet makkelijk. Alsof ik nog nooit van “licht” lopen gehoord had. De rib waarop ik maandag gevallen was, deed ook al pijn. Boink, boink, boink, ik voelde me zwaar.

Ach, soms heb je dat. Het zal weer weer eens beter gaan (dacht zij hoopvol).

Gem hs 129 (70-165) Totaal 6,13 km

 

Vrijdag 21 feb 2014

Een half uurtje duurloop 1 stond vandaag op het lijstje. Dus kort en langzaam genoeg om Zeppo mee te nemen. En de Bosbaan is een mooi stukje daarvoor. Vanmorgen vroeg regende het nog flink. Tegen half twaalf werd het droog. Zeppo had in het begin er niet zoveel zin in. Hij trok aan de riem en bleef achter me lopen. Pas na 2 1/2 km kreeg hij het te pakken en toen kon ik hem maar met moeite bijhouden. We leren het wel.

Gem hs 140 (80-156) Totaal 4,49 km

Woensdag, 19 feb 2014

De tweede training: een duurloop van een uur, dl2 en dl3, 6*2′. Dus zes keer acht minuten in dl2 en 2 minuten in dl3.

Gisteren lag bij ons internet eraf. Dus, hoewel ik met mijn Suunto en het programma Movescount geworsteld heb, kreeg ik de automatische laps niet op mijn horloge. Oplossing: de hele training in Looptijden.nl gezet en de km-laps handmatig geklokt op mijn horloge. Zo gaat het ook.

Van te voren zag ik tegen deze training op. Zou ik het wel volhouden? Een uur zo snel?

Om 9 uur vertrek ik. Eerst 5 minuten inlopen. Daarna 8 minuten in 6:28 per km; vervolgens 2 minuten in 5:47 per km. De snelheid gaat deze keer op gevoel. Ik loop gewoon op tempo en na elke acht minuten versnel ik 2 minuten. Dit doe ik zes keer. Makkelijk gaat het niet, maar het is goed te doen. Eigenlijk is het wel spannend om een schema te volgen. Training 2 is gelukt. Coach is tevreden, ik ook.

Gem hs 153 (94-168) Totaal 9,59 km

Maandag 17 feb 2014

Vandaag is de eerste dag waarop ik begin met een nieuw hardloopschema. Het schema is door coach Tiny voor mij gemaakt. Na elke training stuur ik de resultaten naar hem op. En over zes weken gaan we kijken hoe ik ervoor sta.

De eerste training is 60 minuten op DL1 tempo: 0:07:00 min. per km. Iedere training 5 min. rustig inlopen. Ik kies voor een route door het Amsterdamse Bos. Daar ben ik precies in 5 min. dus dan kan de training beginnen. Vooral in het begin kijk ik steeds op mijn horloge hoe het tempo is. Het duurt geruime tijd tot ik in een juist ontspannen ritme gekomen ben. En ook dan kijk ik geregeld of ik niet te snel of te langzaam ga. Ik loop over alle bruggetjes langs de oeverlanden van de Poel. Dan het bos weer in. Het gaat best lekker. Na bijna 8 km ga ik weer onder de snelweg door. Ik steek een ruiterpad over om op een smal paadje te komen. Ik let even niet op en bam, daar lig ik! “Sukkel” roep ik hard. Gelukkig had ik om mijn pols een brace en daaroverheen een strakke mouw. Ik stond al weer snel en liep weer door. Probeer zo snel mogelijk weer te ontspannen. En dat lukt. Geen schade, alleen een beetje ribpijn. Geluk gehad! In de laatste km doe ik 3 keer een versnelling over 50 m (100 passen). Dan zit de training erop.

Gemiddelde hartslag 138 (79-155) Totaal: 9.63 km

Vrijdag 14 feb 2014

Teckel Zeppo is 2 1/2 jaar jong en nogal eigengereid. Natuurlijk, dat hoort bij een teckel. Maar, in het kader van beter leren luisteren, mag hij vanmorgen mee trainen. Eerst met de auto mee. Gek, hondenmaatje labrador gaat niet mee. De route gaat langs de Bosbaan. Ik maak hem vast aan de korte riem. Al snel zijn er andere honden. Ik houd hem kort. Hij stribbelt wat tegen, maar ik ben resoluut en dus loopt hij mee. Dan iets meer tempo. Dat vindt hij leuk! Hij loopt keurig mee, ik hoef bijna niet te corrigeren. Na 2 km draaien we om. Zeppo krijgt een koekje en terug maar weer. Weer bij de auto wordt hij beloond en kan hij nog even snuffelen. Dit gaat goed; gaan we vaker doen.fotofoto

Gem hs 144 (82-164) Totaal: 3.89 km

Woensdag 12 feb 2014

Ik heb me voorgenomen om van alle trainingen een verslagje te schrijven. Een kijken hoe lang ik dat volhoud.

Vandaag liep ik een bekend rondje: eerst via het park naar de Bosbaan en dan via het Amsterdamse Bos weer terug. Het was mooi weer: droog, niet te koud. Ik kwam moeilijk op gang, voelde me stram. Misschien toch meer aandacht voor de warming up. Ik heb nog wel geprobeerd wat versnellinkjes te doen. En op gegeven moment liep ik 10.5 km per uur. Maar toch, ik vraag me af of het nog wel sneller kan zonder mezelf over de kop te lopen.  Laat ik me maar bij mijn spreuk houden: run slowly is fun too.spreukspreuk2Gem. hs.154 (77-169)

Totaal: 9.03 km

Maandag 10 feb 2014

Druilerig en grijs was het vanmorgen. Dus een vrolijk knalgeel shirt aangetrokken en eroverheen zo’n reflecterend geel hesje.En ik was blij toe, want het schemerde nog toen ik vertrok en het was druk onderweg. Op de Kalfjeslaan gingen veel fietsers en scooters mij voorbij. Veelal jongeren in groepjes op weg naar school. Op het pad langs de Amstel liep ik alleen. Het is een mooi rondje. het water, vogels, altijd van alles te zien. Mijn hartslag ws 144 gemiddeld. Totaal 11,63 km.

jasje

Vanmiddag nog naar Lelystad geweest. Daar heb ik in de outlet een prima jasje van Craft op de kop getikt.