Archives

All posts for the month July, 2016

Woensdag, 27 juli 2016

Dat ging lekker vanmorgen: een uurtje lopen op het langzaamste tempo. Bij het uitlezen van de gegevens thuis zag ik wel dat ik de tweede helft sneller heb gelopen dat de eerste. Ik liep een rondje Poel. Normaal gesproken zie je daar rond 7-8 uur alleen een paar mensen die hun hond uitlaten en een enkele loper. Maar sinds kort is er een nieuw soort wandelaar: de Pokemon zoeker. Over het algemeen jonge mannen, alleen of met z’n tweeen en altijd met een iPhone in hun hand. Ook vandaag kwam ik er een paar tegen.

IMG_2190  IMG_2191

Ik heb geprobeerd selfies te maken. En dat lukte zowaar, al staan er wel leuke zonnestreepjes door het beeld.

IMG_2194   IMG_2196

Verdeeld over het uur heb ik drie versnellinkjes gedaan. Dat zag ik thuis goed terug op de hartslagmeting: drie heuveltjes op het bibberlijntje.

Gemiddelde hf: 133 (83-158). Cadence: 88. Totaal: 10,91 km.

 

 

Zondag, 24 juli 2016

Nog twaalf weken tot de TCS Amsterdam Marathon. De lange duurlopen komen er weer aan. Nu loop ik die best graag alleen. ‘s Morgens vroeg in mijn uppie. Maar toen ik zag dat vanuit de AV Phanos vier trainingslopen georganiseerd worden, heb ik mij toch ingeschreven. Lopen met anderen, overdag en onder leiding van ervaren pacers. Een goede voorbereiding, lijkt mij.

Wel was ik bang dat ik het tempo van de langzaamste groep, 6,3 minuut per kilometer, niet de hele twintig zou kunnen volhouden. Maar na overleg besloot ik gewoon mee te gaan en te kijken waar het schip strandt. Er wordt gelopen vanuit het Olympisch Stadion naar het Amsterdamse Bos. Daar is een verzorgingspost die elke 5 kilometer wordt aangedaan. Je zou dus makkelijk kunnen uitstappen.

Wat is het druk. Op de sintelbaan staan wel zes bordjes met pacetijden. Ik ga dus naar het 6.3 bordje. Daar staat al een behoorlijke groep. We starten in deze groep met 43 lopers en loopsters. Via een fietspad, dan langs de Bosbaan, buitenom door de polder, langs het Open Luchttheater komen we na zes kilometer bij de verzorgingspost. Er is water, sportdrank en later komen er bananen bij. We rusten een paar minuten en gaan dan op stap langs de speelweiden en rond de Geitenboerderij. Het lopen gaat gemakkelijk. Ik denk er niet over om uit te stappen. Ik praat wat met een medeloopster uit Friesland. En ook met een Amsterdamse loopster. Het wordt drukker in het bos met wandelaars, runners en ook fietsers.

Na de tweede stop en een gel nemen we de andere kant. Voor mij is het natuurlijk allemaal bekend hier.  Misschien gaat het daarom makkelijk,  ik weet wat er komt. De heuvel laten we links liggen. We komen al weer bij onze laatste stop. Weer water drinken, stukje banaan eten, en gaan maar weer. Ik loop een stuk vooraan mee met de pacer. Hij zegt dat hij bewust nu een makkelijk stuk langs de Bosbaan over het asfalt neemt. Mensen worden moe en dan motiveert een recht stuk, waarbij je het eind kunt zien. Inmiddels is het zonnig geworden.

Na twee uur zijn we weer bij het Olympisch Stadion. Ik zet de meting uit. Nog een rondje over de baan daar uitlopen. Ik haal mijn tas op. Nog even een foto maken van elkaar. De trainingsloop zit er op. Op naar de 25 kilometer over drie weken.

Gemiddelde hf: 145 (100-160). Cadence: 92. Totaal: 18,81 km. (Looptijdenapp: 20,05 km)

 

 

 

Maandag, 4 juli 2016

Amstel2 Amstel3

Een rustige duurloop vandaag. Het is zonnig, er staat weinig wind, perfect loopweer. In het Amstelpark weet ik niet precies de weg. Maar na een paar ommetjes kom ik door de poort uit bij de grote brug over de Amstel. Dan via Zorgvliet naar de Berlagebrug. Er zijn veel sporters aan het lopen. Het gaat lekker bij mij. Aan de overkant van de Amstel loop ik langs woonboten en volkstuinen. Mannen zijn een vrachtwagen aan het lossen en een maakt een vriendelijke opmerking naar mij. Iets van “er strak uitzien.” Ik moet lachen en zwaai naar hem. Hij moest eens weten.

Als ik er bijna 16 km op heb zitten, komt S mij tegemoet. Hij heeft een bidon met sap bij zich. Heerlijk. Even foto’s maken. En daar gaan we weer. Het gaat allemaal soepel. De laatste 3/4 km kan ik nog aardig versnellen, terwijl de HF daarbij niet ineens omhoog vliegt. Op naar de volgende training.

Gemiddelde HF: 140 (max: 162). Cadence: 89. Totaal: 2o,33 km.