7 comments on “Langzame duurloop

  1. Een jack over blote mouwen is meestal heel rot. Maar met 16 graden is in de meeste gevallen een jack veel te warm. Je gaat dan enorm transpireren waardoor het jasje zowel van binnen als van buiten vochtig wordt en dat wordt dus niks. Voelt ook rot. Kwam het water van binnen of liet het jackje het water door?

    Ik heb bewust gekozen voor een heel dun windjack én een regenjack.

    Welk jack heb je nu?

    • Ja, daar heb je gelijk in. Het voelde al snel naar. Ik had een dun jackje aan uit de hardloopwinkel. Het laat vooral heel snel de regen door. Wat voor een regenjack heb jij? Ben je daar tevreden over? Ik heb een regenjack bij de Amsterdam marathon eens gekocht. Dat laat helemaal niets door, zodat je inderdaad van binnen ook nat wordt. Niet zo prettig.

      • Ik heb als regenjack de Montane Minimus (waterproof). Maar de ontwikkelingen gaan heel erg snel en er zijn alweer lichtere. Je moet vooral letten op waterkolom (minimaal 10.000) maar ook MVTR (mate van ademend vermogen) liefst 20.000. De meeste jacks hebben dat niet en dan kom je al snel in de problemen. Maar het blijft lastig. Bij deze temperatuur hoort eigenlijk geen jackje ondanks de keiharde regen. Lukt vaak niet echt lekker. Ik draag wel bij de wind mijn windjackje, en die natte armen neem ik dan voor lief. Ik trek de mouwen op en dat voelt verder prima. Gek genoeg maakt het ook uit wat je aantrekt als 1e en 2e laag. Mensen deken vaak dat een thermohemd warm is, maar het zorgt vooral voor de afvoer van vocht. En dat werkt dus echt met een goed shirt.

        Wat heb je een eind gelopen. Toen ik keek, stond de helft van het berichtje er pas op :-) Goed gedaan. Hoe kom je trouwens aan een HF van 135? Aan het getal bedoel ik?

        Keep running :-)

        • Hoi Max,

          Dank je voor je bericht. Ik ga toch eens zoeken naar een goed jack. Volgende keer doe ik ipv een singlet een thermo shirt onder het jasje aan. Misschien voelt dat beter op mijn schouders.
          De hf heb ik gemeten met mijn Suunto Ambit2+band. Het klokje op hartslag gezet. Werkte prima. Had natuurlijk ook de Mio kunnen nemen.
          Op naar de volgende run: eind van de week de N70 trail in Beek-Ubbergen.

          Veel plezier met je nieuwe sport ;-)

          • Spannend volgende week dus! Leuk hoor. Gaat vast goed. Thermoshirt is 1e laag, hoort dus eigenlijk onder een 2e laag zoals topje of shirtje :-) Ik had net thermoshirt aan en KM shirtje. Tijdens warming up even mijn sleeves aan en daarna uitgedaan.

            Hahaha nieuwe sport…. Eerst maar eens in een rechte lijn leren peddelen :-) En of ik daarna met tent en woef op pad kan moet ik nog maar zien. Eerst leren. Ook hier geldt weer dat de basis belangrijk is :)

    • Top! Klinkt goed. Volgens mij kan jij nog heel veel progressie maken en jouw tempo is super (al helemaal als je bedenkt dat je geen 40 meer bent, dan is het helemáál top). Snap niet hoe je dat doet :-)

      Die marathon gaat gewoon goed komen. Ga vooral bij de eerste voor de lol en de afstand. De tweede is dan alleen maar nog leuker en beter :-) Heb je al stiekem plannen voor een volgende?

      Keep running

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.